Παιδεία
Σε κατάληψη το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. Ανακοίνωση του 15μελούς PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 20:11
1%25CE%25BF%2B%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259B
Κατανοώντας την ανησυχία των γονέων για τη τρέχουσα κατάσταση του σχολείου μας θα θέλαμε να εκφράσουμε και να παραθέσουμε τα γεγονότα που μας οδήγησαν στο να δράσουμε κατά αυτό τον τρόπο.
Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως λόγος και αίτιο της κατάληψης δεν είναι αυτούσιο το γεγονός της μη πραγματοποίησης, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά συναπτά έτη, της πολυήμερης εκδρομής της Γ' τάξης του Λυκείου, ΑΛΛΆ η συμπεριφορά και η σημασία που έδωσαν οι καθηγητές στο γεγονός αυτό.
Περισσότερα...
 
H Σύγκλητος δεν το ήθελε ποτέ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 18:58

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η απόφαση της Συγκλήτου που βάζει  επίσημα και οριστικά τους τίτλους τέλους για το Τμήμα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Μια ΟΜΟΦΩΝΗ (!!!) απόφαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ που έρχεται αφ’ ενός να επιβεβαιώσει πλήρως το χθεσινό μας ρεπορτάζ, αφετέρου να… διαψεύσει τον εαυτό της και να … ξορκίσει τις ευθύνες από τις πλάτες της!

Σύμφωνα με το Σκεπτικό της απόφασης:

Περισσότερα...
 
Η παρέμβαση του Θωμά Δημητρίου στη συνέλευση Φορέων για το κλείσιμο του τμήματος «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 23:32

tei igoumenitsasΗ παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Θωμά Δημητρίου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» στη συνέλευση των Φορέων για το κλείσιμο του τμήματος «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ»

Στις 7/11/19 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι με ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή, αναστέλλει την έναρξη λειτουργίας των 37 νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Ηγουμενίτσα. Αφήνονται έτσι η Ηγουμενίτσα και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μόνες απ' όλη την Ήπειρο, εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα...
 
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου για το ΤΕΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 22:19

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου,  

Αποφάσισε τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος: 

(Απόφαση Δ.Σ. 308/2019) 

-Καταγγέλλει την πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  που αναστέλλει την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα. 

Περισσότερα...
 
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 22:45

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι φοιτητές του τμήματος του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μετά τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και την πρόσφατη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 105
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way